Спътници на НАСА са регистрирали мащабни пожари в складовете за боеприпаси в Торопец, Тверска област, и край Тихорецк, Краснодарски край, Русия, след украински удари, предава New Voice.

Към събота, 21 септември, това се потвърждава от картата на пожарите, разработена от Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА). Показани са и сателитни снимки на последиците от удара.

Съобщено е за големи пожари в склад на 15 км южно от Торопец. Продължава и пожарът в склад на няколко километра източно от града, който е бил ударен няколко дни по-рано.

За мащабни пожари се съобщава и в близост до град Тихорецк в Краснодарския край, както в склад за боеприпаси, така и на близкото летище.

На 21 септември Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) потвърди унищожаването на арсенала в Тихорецк, Краснодарски край, който е третият по големина склад на противника. "Там са били съхранявани севернокорейски ракети KN23", според съобщенията.

ВСУ са атакували и радарната станция "Подльот", която е засичала въздушни цели по посока на арсенала.

Генералният щаб на Украйна допълва, че същата нощ Службата за сигурност на Украйна (ЦБУ) е нанесла удар и 23-и арсенал на Главното артилерийско управление на руското министерство на отбраната в Тверска област.