Мъж се вряза с автомобила си в група колоездачи, организирали велошествие в подкрепа на Палестина в центъра на Мадрид, съобщава испанският ежедневник El Pais, като пояснява, че при инцидента са пострадали петима души.

Инцидентът е станал късно вечерта в четвъртък.

"В четвъртък мъж се вряза с кола в група велосипедисти, които участваха в марш в подкрепа на Палестина... шофьорът рани леко петима протестиращи, единият от които беше откаран в болница“, пише вестникът, като се позовава на говорител на службите за спешна помощ.

След инцидента мъжът веднага е избягал от местопроизшествието. Час по-късно обаче самият той се е явил в полицията и е признал за стореното. Пред служителите на реда мъжът споделил, че по-рано самият той е бил нападнат от велосипедистите.

От полицията потвърдиха, че мъжът е неосъждан и не е бил в нетрезво състояние по време на инцидента. Водачът не е задържан, но срещу него се води разследване по член "опасно шофиране“, наказанието за което е от шест месеца до две години затвор и лишаване от шофьорска книжка за период от една до шест години, поясняват от редакцията.