Американският предприемач Илон Мъск потвърди плановете си да затвори офиса на своята компания X (бившата Twitter) в Сан Франциско, тъй като е "невъзможно да се работи там“.

"Няма избор. Невъзможно е да се работи в Сан Франциско, ако плащаш за всичко“, написа Мъск в социалната мрежа X, визирайки високите данъци за бизнеса. "Ето защо [компаниите] Stripe, Block (CashApp) и други бяха принудени да се преместят“, добави той.

По-рано вестник The New York Times съобщи за възможното закриване на офиса на X, цитирайки вътрешно писмо, изпратено до служители на компанията, които са били инструктирани да се преместят в Сан Хосе, също разположен в Калифорния. Нов офис на X скоро ще бъде открит в друг град в щата - Пало Алто, където също ще се помещава стартъпът на Мъск за изкуствен интелект xAI.

Както отбеляза на свой ред The ​​Washington Post, това решение може да се дължи на факта, че някои от служителите на офиса в Сан Франциско бяха уволнени след преименуването на Twitter на X, а много от останалите продължават да работят онлайн след пандемията от COVID-19 .

През юли Мъск написа в социалните мрежи, че SpaceX ще премести централата си в Тексас поради приемането на закон за ЛГБТ в Калифорния.