Мотострелкови части на руската група войски "Север" са открили и унищожили замаскирани позиции, картечни точки и пехота на въоръжените сили на Украйна в Харковска област, съобщиха от руското министерство на отбраната, цитирани от РИА Новости.

"Военнослужещи от разузнавателното подразделение на група войски "Север“, използвайки безпилотни летателни апарати, откриха замаскирани позиции, картечни точки и бойци на украинските въоръжени сили в горския пояс“, съобщиха от ведомството.

Уточнява се, че след откриването на целта координатите на местоположението на украинците са били предадени на пункта за управление, а след това и на екипажите на БМП-2М, оборудвани с универсален боен модул "Бережок“ с 30-мм оръдие, който е способен да проникне в бетонни заслони, както и противотанкова ракетна система (ПТРК) "Корнет".

"От гледна точка на стрелбата, машината е настроена добре. Няма проблеми със стрелбата. Промени се системата за наблюдение. Сега има термокамера. В рамките на 5 километра от кръгова видимост мога да наблюдавам целта и да виждам всички движения на противника. От нея вече не можеш да се скриеш“, сподели стрелецът-оператор на БМП-2М с позивна "Желязо“.

Пояснява се, че тези обновления на бойните машини позволяват на екипажите да изпълняват по-широк набор от задачи и да предоставят необходимата помощ на пехотата, за да се придвижи напред.