Партида модернизирани изтребители-прехващачи МиГ-31 е предадена на Министерството на отбраната на Русия. Военната техника идва от Обединената авиостроителна корпорация (ОАК, част от Ростех), съобщиха от пресслужбата на предприятието, цитирани от EA Daily.

Известно е, че МиГ-31 е получил нови и подобрени възможности.

"Нижегородският авиационен завод "Сокол“ на Обединената авиостроителна корпорация ... предаде на руското министерство на отбраната партида изтребители-прехващачи МиГ-31, които бяха ремонтирани и модернизирани. Работата е извършена в рамките на държавната отбранителна поръчка. Самолетите са изпратени на летища за постоянно базиране“, се потвърждава от официалното съобщение.

Летателните характеристики на оборудването остават същите, заложени в проекта. Нововъведението се състои в получаване на "по-големи функции и възможности".

По думите на генералния директор на ОАК Юрий Слюсар МиГ-31 е основната и най-важна компетенция на предприятието в Нижни Новгород, което изпълнява "задълженията за осигуряване на руската армия с необходимата авиационна техника“.