Съпругата на бившия президент на САЩ Барак Обама Мишел е единственият представител на Демократическата партия, който може да победи Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори. Това показват резултатите от проучване на Reuters и Ipsos.

Според проучването, ако Мишел Обама се кандидатира за президент, 50% от анкетираните биха я подкрепили, докато 30% от анкетираните биха гласували за Доналд Тръмп.

Ако вицепрезидентът Камала Харис беше кандидатът на демократите, 42% от анкетираните биха гласували за нея, докато 43% от анкетираните биха гласували за републиканеца Тръмп.

Проучването е проведено на 2-3 юли сред 1070 американци на възраст над 18 години. Допустимата грешка е 3,5 процентни пункта.

Друго проучване показа, че настоящият президент на САЩ Джо Байдън и бившият президент Тръмп са подкрепяни от по 40% от американските избиратели.

Преди това Reuters, позовавайки се на източници, съобщи, че конгресмени, представляващи Демократическата партия, възнамеряват да помолят Байдън да се оттегли от президентската надпревара.