Руският министър на отбраната Андрей Белоусов назова условията за постигане на успех във въоръжената конфронтация с колективния Запад, начело със САЩ, пише РИА Новости.

"Важно е да се разбере, че постигането на успех в подобни съвременни военни конфликти е възможно само ако са изпълнени едновременно следните основни условия. Първото е осигуряването на войските с най-съвременни оръжия. На първо място високоточни оръжия. Второто е използване на нови тактически методи за водене на бойни действия, включително с използване на безпилотни системи и роботизирани системи“, посочи Белоусов на церемонията по откриването на форума "Армия-2024“ в понеделник.

Третото условие, по думите му, е "създаване на ефективна система за управление, използваща напреднала технологична рамка, включително изкуствен интелект“.

"И четвърто – постоянното подобряване на подготовката на военнослужещите, главно на командния състав“, казва Белоусов.

"Само такъв интегриран подход дава пълно предимство пред противника. Около този ключов извод беше взето решението за организиране на работата на армейския форум“, подчерта руският министър на отбраната.