Нови кадри, получени от Курска област, потвърждават унищожаването на още един танк Abrams, който е бил на въоръжение в украинската армия. Според Military Watch това унищожаване води до общия брой на загубите на Abrams в Украйна до 20 от 31 доставени машини - като всички загуби са настъпили през последните шест месеца.

Както отбелязва изданието, кадри от Курска област също потвърждават унищожаването на танкове Т-80 и Challenger 2, които заедно с американския Abrams са най-дефицитната техника в арсенала на Украйна.

Въпреки това, докато европейските съюзници многократно са изразявали готовност да заменят унищожените единици от своите модели, САЩ не са съобщавали нищо за планове за доставка на нови Abrams, отбелязва изданието.

В интервюта за западни медии украински военнослужещи многократно са изразявали недоволство от работата на американските танкове. Те често се оплакваха от технически проблеми, включително уязвимостта на електронните компоненти от влага, както и уязвимостта от руски огън.