Министър-председателят на Република Северна Македония Християн Мицкоски проведе телефонен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след победата на парламентарните избори в България, предава скопското електронно издание "Република“.

Мицкоски изразява увереност, че в България ще бъде формирано стабилно дясноцентристко правителство, което ще допринесе за премахването на пречките, които забавят македонския път към Европейския съюз.

"Проведох искрен и приятелски телефонен разговор с г-н Бойко Борисов, на когото имах удоволствието да честитя победата на сестринската партия ГЕРБ на парламентарните избори в България. По време на разговора изразих убеждението си, че в България ще бъде сформирано стабилно десноцентристко правителство, което ще допринесе за премахването на пречките, които забавят македонския път към Европейския съюз. Вярвам, че само с общи усилия и диалог можем да изградим по-добро бъдеще за всички граждани на нашите две страни“, македонският лидер в профила си във Facebook.

Той очаква македоно-българските отношения да продължат да се развиват в положителна и продуктивна посока, водени, както казва, от уважение и разбирателство, в полза на всички ни.