"Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че ЕС не е цялостен без страните от Западните Балкани“, пише министър-председателят на Република Северна Македония в публикация във Facebook, цитиран от скопскйия телевизионен канал "360 степени“.

"Европейският съюз (ЕС) трябва да подкрепя държави, които показват зрялост, решителност и сътрудничество за общата цел. Македония прави много в това отношение“, заяви той от Берлин, където участва в срещата на правителствените ръководители на страните от Западните Балкани в рамките на Берлинския процес. "Германският канцлер Шолц заяви, че ЕС не е пълен без страните от Западните Балкани“.

По-рано в понеделник при откриването на срещата на лидерите от Западните Балкани германският канцлер Олаф Шолц заяви, че ЕС е завършен само ако страните от региона са част от него и трябва да предприеме допълнителни стъпки към общо бъдеще. Канцлерът подчерта, че всички знаят доколко регионът на Западните Балкани все още е оформен от конфликтите от миналото и че е време те да бъдат преодолени и регионът да се фокусира върху бъдещето.