Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отново реши да заплаши НАТО и европейските лидери с ракети със "специални бойни глави“ и ядрен "апокалипсис“ в случай на война между Москва и Алианса.

"Сунак, Шолц, Макрон, норвежки, финландски, полски и други лидери от страните от НАТО казват, че "трябва да сме готови за война с Русия“... Ако, не дай си Боже, такава война се случи, тя няма да следва сценария на СВО (както руснаците наричат ​​войната срещу Украйна). Няма да се води в окопите с артилерия, бронирани машини, безпилотни самолети и средства за радиоелектронна борба.

Поради несравнимостта на военния ни потенциал просто няма да имаме избор. Отговорът ще бъде асиметричен. За защита на териториалната цялост на страната ни ще бъдат използвани балистични и крилати ракети със специални бойни глави. Това се основава на нашите доктринални военни документи и е добре известно на всички. И това е прословутия Апокалипсис. Краят на всичко“, пише Медведев в своя канал в Telegram.

Медведев също отново уверява, че Русия няма "планове за конфликт със страните от НАТО и ЕС“.

"И въпреки че Русия многократно е говорила за липсата на планове за конфликт със страните от НАТО и ЕС, изключително опасните разговори по тази тема продължават. Причините са очевидни. Необходимо е да се отклони вниманието на избирателите, за да се оправдаят многомилиардните разходи за изпосталялата бандеровска "Украйна“. В крайна сметка огромни суми пари не се изразходват за решаване на социални проблеми в тези държави, а за война в умираща страна, която е чужда на данъкоплатците, чието население е избягало из Европа и тероризира местните жители. Затова всеки ден лидерите на тези страни излъчват: трябва да се подготвим за война с Русия и да продължим да помагаме на Украйна и следователно трябва да произвеждаме повече танкове, снаряди, дронове и други оръжия.

Но всички европейски лидери цинично лъжат своите граждани. Ако, не дай си Боже, се стигне до такава война, тя няма да върви по сценария на СВО. Няма да се извършва в окопите с артилерия, бронирани машини, дронове и средства за радиоелектронна борба.

Западните политици трябва да кажат на избирателите си горчивата истина, а не да ги третират като безмозъчни идиоти. Обяснете им какво наистина ще се случи, а не да повтарят фалшивата мантра за готовност за война с Русия", закани се бившият руски президент.