Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Дмитрий Медведев изпрати съболезнования на жертвите на "терористичната атака" в Москва и коментира, че "терористите разбират само от терор за отмъщение", предаде Sky News.

Дмитрий Медведев e заявил, че изпраща искрените си съболезнования на семействата на загиналите при "терористичната атака". 

"Терористите разбират само от терор за отмъщение. Никакви съдебни процеси и разследвания няма да помогнат, ако на силата не се противодейства със сила, а на смъртта - с масови екзекуции на терористи и репресии срещу семействата им. Световен опит", е заявил той. 

Медведев е предупредил, че ако се докаже, че украинци стоят зад стрелбата, при която според съобщенията са загинали 40 души и са ранени повече от 100, те ще бъдат "безмилостно унищожени". 

"Ако се установи, че това са терористи на киевския режим, е невъзможно да се действа по различен начин с тях и техните идейни вдъхновители", е коментирал Медведев. 

"Всички те трябва да бъдат открити и безмилостно унищожени като терористи. Включително служители на държавата, извършила такова зверство".