Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че атака срещу Белгород и смъртта на граждани е "кърваво престъпление поради безсилието им да променят нещо на фронта", предаде РИА Новости.

"Очевидно е, че терористичната атака срещу Белгород и смъртта на нашите граждани е кърваво престъпление на к***тата на Бандера от безсилие да променят нещо на фронта. Бързо възстановяване на жертвите, сили на близките и приятелите на жертвите", написа той в Telgram.

"Ние не сме те. Въпреки че вероятно някои измет като Зеленски спи и вижда, че нашите въоръжени сили ще превърнат центъра на Киев в подобие на Ивицата Газа. Тогава ще бъде по-лесно да се молят за нови оръжия от своите господари. В петък руската армия нанесе сериозни щети на военната и друга инфраструктура на неонацисткия режим. Бойната работа ще продължи. И на създанията, които са давали престъпни заповеди, ще гори земята под краката. От запад на изток от Малоруската територия, която те все още контролират", добавя той.