"Западът е много уморен от Украйна и с ентусиазъм се е заел да подкрепя Израел". Това написа заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в своя Telegram.

"Израел продължава да отлага сухопътната си операция в Газа. Най-вече под натиска на САЩ и страха от гнева на света.

Но не се поддавайте на съблазън. Операцията ще се състои, и то с най-тежки кървави последици. Молох (западносемитски бог, на който са принасяни в жертва деца) винаги иска все повече и повече жертви, а машината за взаимно насилие сега ще работи с години.

Освен това Западът е много уморен от Украйна. И с ентусиазъм се е заел да подкрепя Израел. Дори новият председател на Камарата на представителите на САЩ Майкъл Джексън (пардон, Майк Джонсън, но каква е разликата) определи подпомагането на Тел Авив като своя първа задача.

А може би е по-добре да се възобнови процесът за уреждане на Близкия изток и да се опитаме най-сетне да изпълним Резолюция № 242 на Съвета за сигурност на ООН от 22.11.67 г.? Или дори първоначалния План за разделяне на Палестина, приет на 29 ноември 1947 г. с Резолюция № 181 на Общото събрание на ООН?

Въпросите, разбира се, са риторични.

В края на краищата споделянето на тестето за чуждата война далеч от САЩ е много по-интересно.

The war must go on...".