"Време е главният "украинец" да се откаже, иначе ще анексират и Канада. Високопоставен украински наркоман направи обикновен пропаганден ход, причинен от провал на фронта“, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в Telegram, коментирайки решението на украинския президент Володимир Зеленски да подпише указ "за териториите на Руската федерация, които са били исторически населени с украинци“.

Според документа е необходимо да се предостави на украинците, живеещи на територията на Русия, "право на образование на украински език и свободното му използване, достъп до медии на украински език и право на мирни събрания".

По този начин Зеленски нареди на правителството да работи с международни експерти и да представи на Съвета за национална сигурност и отбрана план за действие за "запазване на националната идентичност на украинците в Руската федерация, включително страните, които те исторически обитават“.

Зеленски твърди, че подписаният документ допринася за "връщането на истината за историческото минало в името на бъдещето на Украйна“.

"Той внезапно изсмърка двойна доза и подписа указ за териториални претенции срещу Русия, върху земи, "исторически обитавани от украинци“, написа Медведев в Telegram.

"Няма какво да коментираме, тъй като украинците са руснаци, а Малоросия е част от Русия. И е време главният "украинец" да се откаже. Иначе ще анексират и Канада“, заключи Медведев.