Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев пише в социалната мрежа X, че Белият дом "показва лицемерието си", като обвинява Русия в намеса в изборите, но "няма нищо против, когато Володимир Зеленски се "заиграва" с кандидата на Демократическата партия в САЩ Камала Харис, предава РИА Новости.

"Американската администрация пищи като прасе за това как други държави, включително Русия, се намесват в техните избори. В същото време... Зеленски безсрамно играе заедно с Камала (Харис), като посещава колебаещия се щат Пенсилвания", посочва Медведев.

По-рано група конгресмени са поискали разследване на посещението на украинския президент в завод за боеприпаси в Пенсилвания, като са заявили, че посещението може да е свързано с няколко нарушения на американското законодателство.

Според конгресмените фактът, че Зеленски е бил придружаван от високопоставени служители на Демократическата партия преди президентските избори, може да е нарушение на местен закон, който забранява на федералните служители да се занимават с политическа дейност, докато са на служба.

Зеленски започва посещението си в Съединените щати на 22 септември, като посети фабрика за боеприпаси за Въоръжените сили на Украйна в Скрантън, Пенсилвания.