Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев призна в канала Telegram, че биографията на новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски буди у него чувство на омраза, презрение и отвращение, предава РИА Новости.

"Омразата“, подумите на Медведев, "засяга всички, които са участвали в разпадането на Съветския съюз (и фактически на Руската империя). Поради това изчезна огромна държава, която балансираше световния ред, а милиони хора бяха обречени на страдание и смърт“.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност изпитва презрение към западните страни, които по всякакъв начин тласкатнародите на Русия и Украйна (или по-скоро единния руски народ, подчерта Медведев) към нова гражданска война.

Самият Сирски, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност, предизвиква у него чувство на отвращение, тъй като е бил съветски руски офицер, но е станал "бандеровски предател“, нарушил е клетвата и служи на нацистите, унищожавайки близките си.

— Земята да гори под краката му! - заключи Медведев.

Ден преди това украинският президент Володимир Зеленски освободи главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и назначи на негово място генерал Сирски, командващ сухопътните сили.