Руските войски в течение на цялата нощ и сутринта в неделя нанесоха масирани комбинирани удари по украински обекти в различни райони на страната, пише "Рибар“.

Сред целите са били места на базиране на личен състав, промишлени съоръжения и военни летища. За огнево унищожаване са използвани както безпилотни самолети камикадзе "Геран-2", така и балистични ракети, отбелязва Telegram каналът.

Летищна инфраструктура: нанесени са удари по авиационни бази в Мартиновка, Николаевска област и Староконстантинов, Хмелницка област, няма информация за нанесените щети.

Съобщава се и за атака на летище Канатово в Кировоградска област: по предварителни данни украинските зенитчици са успели да прехванат всички цели.

Има информация и за нощна работа на системи за ПВО в Одеска, Днепропетровска, Киевска и Житомирска области, както и в Запорожие. Към момента обаче няма информация за попадения.

Чернигов: нанесен е удар на територията на завода Белкозин в Прилуки - единственото предприятие в Украйна, занимаващо се с производство на колагенови обвивки за месни продукти.

Суми: в Шостка е регистриран удар в един от цеховете на предприятието Полихим, което произвежда бои и леярски материали.

Донецка област: регистрирани са удари по бази на украинските въоръжени сили в Курахово, Селидово, Красногоровка, Северск, Часов Яр и Новоселовка първа.

В Константиновка управляема авиобомба унищожи местната жп гара и гаровата инфраструктура; сградата не може да бъде възстановена. Освен това е ударен пунктът за временно дислоциране на 22-ра механизирана пехотна бригада на украинските въоръжени сили на ул. Уляновская. Други цели включваха територията на интернат (сегашно училище № 8) и професионално училище № 39, които предполагаемо също са използвани за настаняване на персонал.

Поредните удари на руските въоръжени сили по тиловите райони на Украйна са били насочени към отслабване на индустриалния потенциал и бойните способности на вражеските ВВС, отбелязва "Рибар“.

В същото време броят на засегнатите бази на Въоръжените сили на Украйна в прифронтовите райони на Донецка област значително се увеличи, което е особено важно по време на големи настъпателни операции на руската армия в този район.