"Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха 32 украински безпилотни летателни апарата над Московска, Брянска, Курска и Орловска област през нощта", съобщиха от руското Министерство на отбраната, предаде ТАСС.

"През изминалата нощ беше пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака с помощта на БпЛА от авиационен тип срещу цели на територията на Руската федерация", съобщават от ведомството.

Те добавят, че дежурните системи за ПВО са прехванали и унищожили 32 украински безпилотни летателни апарата над териториите на Орловска, Курска, Брянска и Московска области.

Междувременно в руските Telegram канали са се появили съобщения за паднали дронове на територията на Руската федерация, посочва УНИАН.

В нощта на 30 декември Русия отново е изстреляла дронове тип "Шахед" над Украйна. Засега няма официален доклад от ВВС на Въоръжените сили на Украйна относно свалените цели, но сутринта на 30 декември от Генералния щаб са съобщили за унищожаването на 5 дрона, допълва украинската медия.

В оперативната сводка се посочва, че през нощта Русия е изстреляла над Украйна 10 БпЛА "Шахед-136/131".