"В Нощта на 16 срещу 17 декември силите за противовъздушна отбрана на Русия са предотвратили поредната терористична атака на киевския режим, неутрализирайки повече от 30 дрона". Това са съобщили от Министерството на отбраната на Руската федерация, предава РИА Новости.

"Дежурните системи за противовъздушна отбрана унищожиха и прехванаха 33 украински безпилотни летателни апарата над териториите на Липецка, Ростовска и Волгоградска области", се посочва в съобщението.

Според губернатора на Ростовска област Василий Голубьов по време на атаката няма пострадали. Ръководителят на Липецка област Игор Артамонов също е съобщил, че няма данни за загинали и разрушения. Подобно изявление е направил и ръководителят на Волгоградска област Андрей Бочаров.

Сутринта на 17 декември Министерството на отбраната на Русия е съобщило, че над територията на Волгоградска област са свалени още два дрона.

 

Съобщава се, че Въоръжените сили на Украйна почти всеки ден се опитват да атакуват граничните и централните райони на Русия с помощта на дронове.