Рано сутринта в района на Севастопол са унищожени девет безпилотни летателни апарата, се съобщава от губернатора на града Михаил Развожаев, цитира РИА Новости.

"Според актуализирани данни друг БпЛА е бил свален в района на нос Манганари. Общо два БпЛА са свалени тази нощ и пет са спрени от силите за радиоелектронна борба. Два надводни БпЛа също са унищожени във външната част на рейда", е написал той в Telegram.

Според губернатора в момента всичко в града е спокойно.

По-рано Развожаев е обявил мащабна и продължителна атака от безпилотни летателни апарати в района на нос Херсонес и Балаклава, Севастополския залив. Той е отбелязал, че руските военни са атакували целите: един дрон е бил свален, пет са били потиснати от средствата за радиоелектронна борба и още два надводни са били унищожени на външния рейд. Няма пострадали обекти нито в града, нито в акваторията, е добавил градският управник.

В Севастополския залив движението на лодки и фериботи е спряно за няколко часа.

Руската агенция съобщава, че украинските войски непрекъснато атакуват Севастопол с помощта на БпЛА. Градът има високо (жълто) ниво на терористична опасност за неопределено време. Това включва засилване на работата на правоприлагащите органи и проверките на гарите и други многолюдни места, преминаване на медицинските организации в режим на повишена готовност, идентифициране на места, подходящи за временно настаняване на хора, както и засилена защита на стратегически обекти, включително енергийна инфраструктура.