През нощта руските сили нанесоха нова атака срещу Украйна с помощта на безпилотни летателни апарати. За движението им съобщи командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Одеса попадна в центъра на ударите с дронове, изстреляни от Черно море. Военните на Киев обаче засякоха дронове в Днепропетровска, Херсонска и Сумска области, съобщава изданието "Украинска правда“.

В канала си в Telegram ВВС на Украйна уточниха, че за атаката руснаците са използвали 20 БпЛА тип Shahed-131/136, 19 от които са били свалени от средствата за ПВО.

"Със силите и средствата на ВВС, във взаимодействие с ПВО на ВС са унищожени 19 Shahed-131/136, в отблъскване на въздушния удар участваха зенитно-ракетни подразделения и мобилни огневи групи“, се казва в разпространеното съобщение.

Руските сили са изстреляли също две зенитни управляеми ракети С-300 от Белгородска област в посока Харков. ПВО е сработила в Запорожка, Николаевска, Одеска, Днепропетровска и Кировогородска област.

Уточнява се, че в Одеса са свалени 11 дрона, по-голямата част от тях са паднали в Черно море, но отломките от няколко БпЛА и взривната вълна са повредили жилищни сгради, магазини и лични автомобили на живущи в Приморския район на Одеса. Съобщава се за трима ранени, сред които и дете. Избухнали са пожари в няколко части на града, включително в центъра. Работи се по овладяването му.