За втора поредна сутрин Руската федерация нанесе масиран комбиниран удар на територията на Украйна.

След десетки дронове камикадзе, които тероризираха украинците от нощта, руснаците са изстреляли ракети рано сутринта, предизвиквайки въздушна тревога в цялата страна, съобщава УНИАН.

До момента е известно, че групи от ракети са летели към Украйна от юг и североизток. Летят предимно в посока западните райони. Така имаше съобщения за експлозии от Хмелницка област. Известно е и за атаки с балистични ракети по Кривой Рог и три хиперзвукови ракети "Кинжал" по западните райони.

В някои области тревогата все още е в сила: там все още кръжат дронове камикадзе. Военновъздушните сили съобщават за прелитане на дронове над Херсонска, Кировоградска, Сумска, Полтавска, Черниговска и Житомирска области.

В 06:45 ВВС на ВСУ съобщиха за балистика във Василков и Обухов.

Някои Telegram канали скоро съобщиха за експлозии.

По това време стана известно за последиците от нощната атака с Shahed в Запорожка област. Според началника на областната военна администация Иван Фьодоров руснаците са нанесли седем удара с безпилотни летателни апарати на територията на Запорожие и Запорожка област.

"Мъж загина, мъж и жена са ранени“, уточни той.

Фьодоров добави, че от взривната вълна и отломки са пострадали частни къщи, а на открито се е запалила суха трева.

Най-масовият комбиниран удар по Украйна

В нощта на 26 август руснаците извършиха комбинирана атака срещу Украйна, използвайки различни ракети и безпилотни летателни апарати.

ВВС на ВСУ съобщиха, че това е най-голямата атака за цялата война. Руската федерация изстреля по Украйна 127 ракети и 109 ударни дрона. Украинската ПВО съобщи за свалени 102 ракети и 99 дрона.

Повредени са съоръжения от енергийната инфраструктура.