Повторни експлозии са станали в Киев. Като това е втората атака над града за ден, пише РИА Новости, като се позовава на публикация на украинското издание ZN.UA Telegram.

"В Киев отново се чу експлозия на левия бряг. В града не е обявена тревога", се уточнява в материала.

В същото време въздушна тревога е обявена в Полтавска, Черниговска и Черкаска област на Украйна. Според онлайн картата на украинското министерство на цифровата трансформация, тревогата е обявена в 12:44 местно време (съвпада с българското).

На свой ред съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко обяви атака срещу Бориспол в района на Киев.

Украинските медии съобщиха за мощни експлозии в Киев на фона на тревога в района.

Малко по-късно на цялата територия на Киев е обявена въздушна тревога. Причината за това е излитането на руския изтребител МиГ-31К, съобщи РБК-Украйна.

Сутринта на 11 ноември, преди обявяването на въздушна тревога, в Киев са избухнали експлозии. Кметът на града Виталий Кличко е съобщил, че експлозии са се чули на левия бряг на столицата. По-късно е станало известно за атака с балистична ракета, пише украинската медия.

От военновъздушните сили на Украйна са съобщили, е била свалена балистична ракета, а Министерството на вътрешните работи на страната показа снимки на разрушенията в региона.