Тази есен руското командване планира да създаде предмостия близо до пет областни центъра на Украйна и да ги унищожи. Това заяви депутатът от Върховната Рада Маряна Безуглая в своя канал в Telegram.

По думите й става въпрос за Запорожие, Днепър, Харков, Херсон и Суми.

"През есента руснаците планират да създадат плацдарми в близост до пет областни центъра и да ги унищожат: Запорожие и Днепър, към които постепенно се приближават, Харков и Херсон, които са под постоянни атаки от дълго време, както и Суми, който се превърна в трамплин за нашите активни действия в Курска област“, ​​пише Безуглая в своя канал в Telegram.

В тази връзка, отбелязвайки "колко тежка е ситуацията в Съединените щати“ и насочвайки вниманието на сънародниците си към "неадекватността на украинското военно ръководство“, което е заето с "курските плаващи пясъци“ и хвърля там бригади, депутатът призова украинците да се консолидират и да се борят сами.

Очевидно Безуглая наскоро бе преместена от заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана в обикновен членове на комисията по външни работи. Онзи ден тя заяви, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски играе в "курските плаващи пясъци“ и нарече министъра на отбраната на Украйна Рустем Умеров свой съучастник. И в заключение тя "отвори очите“ на украинския президент Володимир Зеленски, като отбеляза, че "те се подиграват на вас и на всеки от нас“, и го призова да спаси страната и от двамата. Нейните пламенни речи съвпаднаха с началото на посещението на Зеленски в САЩ, където той отиде със своя план за победа.