В последната сводка за ситуацията на фронта Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) отбелязва единствено, че на Мариинско направление военните на Киев продължават да сдържат руските сили в района на Новомихайловка в Донецка област, където са отбили шест атаки. В същото време обаче в доклада не се споменава нищо за отблъснати атаки в самата Мариинка, отбелязват в редакцията на изданието "Страна.ua“.

В доклада на ГЩ на ВСУ се отбелязва, че през последното денонощие са регистрирани 98 военни сблъсъци между украинските и руските военни. Руснаците са нанесли един ракетен и 42 въздушни удара по територията на Украйна, а освен това са извършили 56 обстрела от РСЗО.

През изминалото денонощие руснаците са атакували Украйна с 18 БпЛА тип Shahed-131/136, 12 от които са били унищожени.

На Купянско направление ВСУ са отблъснали шест атаки край село Синковка, Харковска област, където силите на Москва неуспешно са се опитали да пробият отбраната на украинците.

На Лиманско направление ВСУ са отблъснали 29 руски атаки в Серебрянското горско стопанство в Луганска област и във Веселое, Донецка област.

На Бахмутско направление ВСУ са отблъснали четири руски атаки край село Богдановка, Донецка област.

На Авдеевско направление през последното денонощие ВСУ са отбили 27 атаки източно от Новобахмутовка, Степное, Авдеевка и още 13 близо до Первомайское и Невелское, Донецка област.