В Бахмутско направление ситуацията отново ескалира – руснаците са се опитали да организират атака, но без успех. Това подчерта заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр, съобщава РБК-Украйна.

"Продължава борбата за поемането на инициативата. Днес противникът също се опита да атакува в тази посока, но безуспешно. И нашите отбранителни сили постигнаха известен успех“, написа Маляр в канала си в Telegram, като допълни, че ситуацията в Бахмутско направление се променя много бързо.

"Контролът върху едни и същи позиции може да се губи и възстановява два пъти на ден. Противникът реагира активно на всички наши действия и създава три линии на отбрана в застрашаващи направления“, добави заместник-министърът на отбраната на Украйна.

По думите й на южния фланг в района на Клещеевка украинските войски се придвижат напред с боеве. Продължават и сраженията по северния фланг.

Освен това Маляр добави, че ситуацията в Бахмут също е неспокойна.

"Врагът в града непрекъснато стреля, опитвайки се да наруши нашата логистика и да ни нанесе максимални загуби. В същото време нашите защитници не позволяват на врага да се движи из града и поразява позициите му“, допълни тя.