Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас ще посети Русия от 12 до 14 август, където се очаква да се срещне с Владимир Путин, съобщи днес палестински служител, пишат ТАСС и France Presse.

"Президентът ще пристигне вечерта на 12 август. Във вторник се очаква да се срещне с президента Путин (...). Той заминава на 14-ти, но ще има среща с посланиците на арабските страни", е заявил Абдел Хафиз Нофал, палестинският посланик в Москва, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

Според дипломата основната тема на разговорите ще бъде "ситуацията в Газа". "Ще разговаряме за ролята на Русия и за това, което тя може да направи. Ситуацията там е много трудна, а Русия е страна, която ни е близка", е посочил той.

Източник от офиса на Махмуд Абас е потвърдил тази визита пред Агенция France-Presse, като е обяснил, че след това Абас ще замине за Турция.

Очаква се след Москва Абас да посети Турция, за да се срещне с президента на страната Реджеп Тайип Ердоган, преди да произнесе реч пред турското национално събрание в Анкара.