Кадри, разпространени от редица руски източници, показват няколко бойни машини на пехотата M2 Bradley, унищожени на фронтовата линия в Източна Украйна. Съобщава се, че кадрите са заснети близо до село Работино в района на Запорожие, на около 50 километра източно от Днепър, и показват плътна група от четири извадени от строя и тежко повредени машини на равен терен, като в далечината се виждат подбити украински танкове. Пълният състав на бронираната група и средствата, с които е била унищожена, не се съобщават. Както западни, така и руски източници широко признават, че загубените Bradley, потвърдени от открити данни, наброяват десетки, пише Military Watch Magazine.

Първите снимки на разбити машини заедно с германските танкове Leopard 2A6 (Leopard 2A6) се появиха през юни и оттогава Вашингтон обеща на въоръжените сили на Украйна нови партиди за замяна на унищожените. Малко преди първата доставка през април, Пентагонът нарече Bradley "убийци на танкове“ и обеща "ниво на огнева мощ и броня, което ще даде на въоръжените сили предимство на бойното поле“. Въпреки липсата на оръдия с голям калибър, като 120 мм гладкоцевно оръдие на танка M1 Abrams, Bradley имат някои противотанкови способности благодарение на специализирани ракети и снаряди с обеднен уран. Нивото на защита на бронята и защитата на този клас обаче е постоянно критикувано от самото му разработване.

САЩ произведоха множество БМП Braley през последното десетилетие на Студената война и продължиха да ги произвеждат до 1995 г., така че техният вътрешен инвентар е хиляди и преди това се предполагаше, че машините ще останат на склад, докато не бъдат бракувани. Тъй като не се очаква значителен принос към боевете в приоритетната за Пентагона зона на Източна Азия, изчерпването на резервите на САЩ в подкрепа на ВСУ няма да бъде значителна загуба. Тъй като класът отдавна е спрян от производство, опетнената репутация на Bradley едва ли ще се отрази върху експортния профил на САЩ, за разлика от други оръжия като ракетните батaрeи Patriot, чиито загуби в Украйна се превърнаха в много по-чувствителен въпрос за Вашингтон.

Украйна се опита да компенсира много ограничената защита на Bradley срещу противотанкови ракети с помощта на съветска реактивна броня, но съвременните руски противотанкови ракети, като изстрелваната от въздуха Вихър-1, са проектирани специално да противодействат на тези форми на броня и са нанесли значителни щети на украинската броня.