Модерните руски изтребители Су-57, които участват във военните действия в Украйна, се интегрират с бойни дронове. Това пише американското издание Military Watch Magazine.

Военни анализатори припомнят, че Су-57 е бил използван в Украйна във въздушни битки, полети за потискане на противовъздушната отбрана на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и нанасяне на високоточни удари от големи разстояния.

Както се посочва в материала, сега самолетът ще получи безпилотен крилат изтребител в двойка. Дроновете, наречени "Охотник", имат високи нива на стелт. Двете бойни машини ще могат значително да повишат бойните способности на пилотираните авиационни групи.

С-70 "Охотник“ е разработен в конструкторското бюро на Сухой през 2019 г. и се основава на аеродинамичния дизайн на "летящото крило“. Дължината на дрона е 14 метра, размахът на крилата е 19 метра, теглото при излитане е 20 тона.

На 14 август руският министър на отбраната Сергей Шойгу представи нови средства за поражение на изтребителя Су-57 на форума "Армия-2023".