Олексий Бежевец, комисар на Министерството на отбраната на Украйна по въпросите на набирането на доброволци, е съобщил, че всеки месец чрез центровете за набиране на доброволци във Въоръжените сили на Украйна се включват средно 6 500 доброволци, предава Украинская правда.

"Темповете на набиране на военнослужещи в Силите за отбрана нарастват с всеки изминал месец. Всеки месец в цялата страна се набират средно по 6500 доброволци. Това са хората, които са гръбнакът на Въоръжените сили и центърът предлага възможност да се присъедините към техните редици. Нашите вербовчици са готови да предоставят консултации и да помогнат на всеки да намери своето място в армията", е посочил той.

Бежевец е отбелязал също така, че в Силите за отбрана на Украйна има повече от 10 хил. свободни позиции, включително длъжности на готвачи, ремонтни работници, юристи, оператори на безпилотни летателни апарати и медици. Набирането на персонал е възможно във всички части: ВСУ, Националната гвардия, Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Държавната гранична служба.

По думите му повече от 17 хил. граждани от цяла Украйна вече са подали заявления в мрежата от центрове за набиране на персонал.