Следващата среща по инициативата "Отворени Балкани“ ще се проведе на 20-21 декември в столицата на Албания – Тирана, съобщава "Македонска информационна агенция“ (МИА).

Сръбският президент Александър Вучич ще посети Тирана на 20 и 21 декември за среща на регионалната инициатива "Отворени Балкани“, съобщава МИА от Белград.

На срещата, домакин на която е министър-председателят на Албания Еди Рама, ще присъства премиерът на Северна Македония Зоран Заев, както и държавният глава на западната ни съседка Александър Вучич, съобщават сръбските медии.

Предишната среща по инициативата "Отворени Балкани“ се проведе в началото на ноември в Белград. В рамките й Вучич обяви, че следващата среща ще се проведе в Тирана през втората половина на декември, на която, както очаква, ще бъде подписан Меморандум за разбирателство относно разрешителните за работа.

Това споразумение би означавало, че разрешение за работа, издадено в която и да е от тези три държави, ще се прилага за всички членове на инициативата - Сърбия, Северна Македония и Албания.

Превод и редакция: Тереза Герова