Британската служба за външно разузнаване MI6 е предала нова разузнавателна информация на президентската администрация в Киев и на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украна, според която Русия е взела решение да използва целия си наличен арсенал от касетъчни боеприпаси за бойните действия в страната, съобщава Telegram каналът "Резидент“, като се позовава на вътрешен източник.

По данни на канала MI6 е предупредило, че руските военни са започнали да прехвърлят касетъчни бомби на фронта.

По-рано заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви в Telegram канала си, че Русия трябва да използва своя арсенал от касетъчни боеприпаси, след като Украйна вече е употребила такива при обстрела на Токмак в Запорожка област.

"Съобщиха, че Токмак е бил обстрелван с касетъчни боеприпаси. Така че е време да разчистим нашите арсенали от това нечовешко оръжие“, написа Медведев.

Руските оперативните служби на Запорожка област обявиха в началото на юли, че ВСУ са обстреляли град Токмак с касетъчни боеприпаси. Попадения са регистрирани в района на птицеферма и в покрайнините на града.