Марин Льо Пен е обещала, че ако нейната партия дойде на власт след втория тур на парламентарните избори, министър-председателят на партията ѝ няма да позволи на Украйна да използва френски оръжия с далечен обсег за нанасяне на удари по Русия. Марин Льо Пен е коментирала войната в Украйна и позицията на "Национален сбор" в интервю за CNN.

Освен разполагането на френски войски, което президентът Еманюел Макрон допусна, Марин Льо Пен е заявила, че разрешението на Киев да използва френски ракети с далечен обсег на действие на руска територия също ще бъде отменено.

Тя е заявила, че единствената "червена линия" по отношение на Украйна е да се попречи на Франция да се превърне във "воюваща страна" във войната заради използването на ракети, които Париж предоставя, срещу цели на руска територия.

"Ако Еманюел Макрон иска да изпрати войски в Украйна, а министър-председателят е против, тогава войски няма да бъдат изпратени в Украйна. Последната дума е на министър-председателя", е коментирала Льо Пен.

На свой ред лидерът на "Национален сбор" Жордан Бардела заяви по-рано, че ако неговата политическа сила дойде на власт, няма да позволи на Русия да "погълне Украйна".