Президентът на Беларус Александър Лукашенко е заявил, че той "от начало удържа "вагнеровци", тъй като те искат на Запад, "на екскурзия", цитира РИА Новости думите на беларуския президент Александър Лукашенко от срещата му с руския президент Владимир Путин.

Александър Лукашенко е заявил, че "започва да се напряга около вагнеровците", тъй като те искат да отидат на Запад, "на екскурзия".

Александър Лукашенко е заявил, че "вагнеровците започнаха да го напрягат", защото искат да отидат на Запад "на екскурзия".

"Може би не трябва да го казвам, но ще го кажа. Вагнеровците започнаха да ни напрягат.“ "Искаме да отидем на Запад. Разрешете." Отговарям, защо ви е да ходите на Запад? "Ами отидете на екскурзия във Варшава, в Жешов", е заявил Лукашенко на среща с Путин.

"Държа ги в центъра, както се договорихме, на Беларус, не бих искал да ги премествам от там, защото настроението им е лошо. И трябва да (им) отдадем почит, те знаят какво се случва около съюзната държава. Е, това е един щрих.

Беларуският президент е на среща с Владимир Путин за да продължат "обсъждането на актуални въпроси за по-нататъшното развитие на руско-беларуските отношения на стратегическо партньорство и съюз, както и интеграционното сътрудничество в рамките на съюзната държава“.