Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е изписан от болницата, предава Reuters, като се позовава на информация от Пентагона.

Съгласно разпространената информация, Остин ще изпълнява задълженията си дистанционно и засега няма да се връща на пълен работен ден в Пентагона.

На 9 януари стана известно, че министърът на отбраната на САЩ е диагностициран с рак на простатата и е претърпял операция. Прогнозата на специалистите е благоприятна, те очакват той "да се възстанови напълно“, но процесът на възстановяване може да се забави.

На 10 януари бе съобщено, че президентът на САЩ Джо Байдън и други американски служители са научили за случилото се дни, след като Остин е бил хоспитализиран. Министърът на отбраната не е информирал ръководството и обществеността за състоянието му.

На 11 януари вестник The Wall Street Journal съобщи, че заместникът на Остин Катлийн Хикс е управлявала Министерството на отбраната в продължение на четири дни, докато е била на почивка на плаж в Пуерто Рико, при това без знанието на Байдън.

На 12 януари стана известно, че Остин е ръководил удари срещу хутите в Йемен от болницата, в която е настанен, използвайки защитени комуникации.