Налице са "предварителни доказателства“, че на борда на един от свалените през последните дни руски самолети е летял "вражески генерал“. Това обяви секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексей Данилов, без да навлиза в допълнителни подробности, предава УНИАН. Агенцията припомня, че в неделя бе съобщено за свалянето на редкия руски резузнавателен самолет А-50 над Азовско море и за поразяването на бомбардировача Ил-22.

Данилов подчерта, че съответната информация не е 100% надеждна. "Има предварителна информация, че един от генералите на Руската федерация е бил на борда, но това изисква уточнение“, поясни той пред "Канал 24“.

В същото време Данилов допълни, че ако тези данни бъдат потвърдени, от тях ще стане ясно, "че самолетите са базирани точно на летището, от което тези бомбардировачи периодично излитат, унищожавайки нашите деца и инфраструктура. Но още веднъж ще подчертая, че тази информация трябва да бъде изяснена“.

В интервюто Данилов коментира свалянето на самолетите А-50 и Ил-22, като опроверга информацията за използването на американски изтребители F-16 в атаката срещу руската военна авиация. Когато обаче ВВС на Украйна получат самолетите американско производство, руснаците "няма да знаят къде да се скрият“, обеща Данолов.