В началото на контранастъплението в Киев се надяваха, че Въоръжените сили на Украйна ще успеят да достигнат до Азовско море, но в крайна сметка напреднаха с едва 17 километра. А сега започна позиционна война, за която Русия е много по-подготвена, отколкото украинците, коментират в редакцията на френския ежедневник Le Figaro.

Украйна се готви за зимата и се опасява от нови руски атаки срещу енергийната й инфраструктура. Според украински генерали сега, дори ако Киев получи американски изтребители, Русия вече е модифицирала своите системи за противовъздушна отбрана - и те няма да изиграят съществена роля в ситуацията на бойното поле. Затова Украйна моли за безпилотни самолети, оборудване за водене на радиоелектронна борба и техника за разминиране.

Украйна обяснява бавния си напредък с минните полета на руснаците. Предполага се, че тя защитава живота на своите войници. Но проблемът е, че Русия има по-голямо население, а икономиката й е по-силна, въпреки санкциите, наложени й от Запада, подчертава изданието.