"Ако Съединените щати, както и Великобритания, искат да "седят" отвъд своите води, то те трябва да разберат, че в отношенията с Москва има граници, които не могат да бъдат преминавани, заявява руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

"Ако искат, подобно на британците, отново да се настанят зад своите водни територии, то трябва да разберат, че някъде има граници, които не могат да бъдат пресичани. Качественото натрупване на смъртоносни оръжия, които се предават на Украйна, не остава незабелязано", заявява той.

Руската агенция припомня, че Русия изпрати нота до страните от НАТО във връзка с оръжейните доставки за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще бъде легитимна цел за Русия.

Руското външно министерство заяви, че страните от НАТО си "играят с огъня", като доставят оръжия на Украйна. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че изпомпването на оръжия в Украйна от страна на Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има отрицателен ефект. Лавров заяви, че САЩ и НАТО са пряко замесени в конфликта в Украйна, включително не само чрез доставка на оръжия, но и чрез обучение на персонал във Великобритания, Германия, Италия и други страни.