Украйна е писнала на мнозина в Европа. Това заяви в петък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в ефира на програмата "60 минути“ по телевизионния канал "Россия 24“.

"Мисля, че на мнозина в Европа им е писнало от Украйна. По инерция, чрез самохипноза, те все още се опитват да поддържат тази ситуация. Не знам докога ще издържат и техните избиратели ще са готови да търпят влошаването на социално-икономическата ситуация в ситуация, в която Украйна получава баснословни милиарди долари и евро“, заяви Лавров, отговаряйки на въпроса. каква е атмосферата "зад кулисите“, когато се говори за умората на европейските страни от финансирането на Киев.

Според министъра американците и европейците се занимават със "самовнушаваща пропаганда“, "убеждавайки се, че Украйна ще "победи на бойното поле“ и затова трябва да направят всичко, за да се случи това“.

"Моля те. Ако такава самохипноза им помага в живота, нека Бог да им е съдник. Ние ще си свършим работата. Ние знаем нашите цели и че се борим за справедлива кауза“, подчерта ръководителят на руското външно министерство.