Украинските войски не спират опитите си да настъпят в Глушковски район на руската Курска област, атакувайки позиции на руските въоръжени сили край Краснооктябърски, Весели и Медвежи. Съобщенията за навлизане на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в първите две населени места не се потвърждават от кадри за обективен контрол, но северно от Медвежий операторите на руски БПЛА са поразили група бронирани машини на украинските въоръжени сили, движещи се към Глушково, пише "Рибар“.

Според информацията на Telegram канала, в Кореневския район руските въоръжени сили настъпват, освобождавайки руски села. Днес руското министерство на отбраната обяви контрол над Успеновка, но това все още не е възможно да се потвърди с видео материали, както и превземането на Дарино. Единственото, което се знае със сигурност, са продължаващите атаки на руските въоръжени сили в посока на населените места.

Освен това се водят боеве в Любимовка, разположена на север, а на изток от нея в района на Зелени Шлях е унищожен танк на украинските въоръжени сили.

В Суджански район авиацията на ВКС на Русия активно обстрелва идентифицираните райони на съсредоточаване на ВСУ край Правда и в околностите на Южни. Освен това се появиха официални съобщения за превземане на село Борки, но по информация от място в западните покрайнини може да има огнищно присъствие на членове на украински формирования. На този фон се получава и противоречива информация за излизането на щурмови групи от Въоръжените сили на Русия в покрайнините на Плехово.

В участъка Спальное - Кучеров - Озерки има затишие от доста време, нито едно от населените места не фигурира в отчетите от двете страни. Вероятно територията е била изчистена от руските бойци след отблъскване на атаките срещу Гири или известно време по-късно.

В района на Нови път дрон е ударил техника на украинските въоръжени сили, която не може да бъде идентифицирана. Някои източници говорят за РСЗО​​ M270 американско производство, но присъствието й в близост до предни позиции е практически безсмислено поради високия риск от унищожаване.