Курската битка премина в позиционни боеве по цялата линия на фронта, пише "Рибар“. Сблъсъците продължават в пограничния район на Курска област. През нощта над Курск са били свалени 12 украински дрона.

В следобедните часове се появи информация за масиран артилерийски обстрел на Тьоткино. Като се има предвид схемата на действие на ВСУ, вероятността за отваряне на нов участък от фронта все още не е изчезнала никъде, отбелязва Telegram каналът.

В околностите на окупираната от ВСУ територия боевете продължиха през цялата нощ. Украински формирования бяха активни в района на Снагост, Коренево и Мартиновка, въпреки че не са успели да напреднат никъде.

Статутът на Суджа все още е неясен - съдейки по липсата на свежи кадри от двете страни на фронта, нито руските въоръжени сили, нито въоръжените сили на Украйна имат пълен контрол над града. В същото време Киев все още не се е отказал от опитите си да настъпи в посока Рилск, Лгов и Курчатов, като същевременно се закрепи на превзетите линии.

Успоредно с това има движение на украински сили в Сумска област: например в района на Глухов са регистрирани движения на бронирана техника. ВСУ също разполагат средства за противовъздушна отбрана, което е, меко казано, напълно нетипично за диверсионно-разузнавателна група (ДРГ). В същото време руските войски нанасят интензивни удари по Суми.