Руският президент Владимир Путин ще продължи да води различни войни до смъртта си. Украйна не може да спре да се бори с нея, защото е заложен животът на хората, защото животите на хората са застрашени. Това заяви на икономическия форум в Давос министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, като сравни Русия с пандемия, предава РБК-Украйна.

Както отбеляза Кулеба, украинците и техните съюзници носят историческа отговорност за спечелването на тази война, тъй като Путин няма да спре само с Украйна.

"Днес бях на среща с генералния директор на СЗО (Тедрос Гебрейесус), на която той каза, че ще има нови вируси и трябва да се подготвим за това. Мога да кажа всичко това за нашата ситуация. Не можем да спрем да се борим с пандемията, защото ни е омръзнало да измисляме нови ваксини за нови вируси. Вие не казвате: "Добре, няма да направя това, уморен съм, няма да харча пари“, защото животът на човечеството е застрашен, затова трябва да инвестираме отново и отново, защото и врагът го прави“, обясни министърът на външните работи на Украйна.