Мелания Тръмп не придружи съпруга си при неговите явявания в съда и на трите наказателни производства, образувани срещу него, нито се присъедини към него в предизборната кампания, а вместо това се оттегли, пише The Times.

Неин познат, публицистът от Ню Йорк Р. Кори Хей, е заявил, че Мелания прекарва много време с родителите си и разглежда колежи за 17-годишния си син Барън.

"Тя е много важна за семейство Тръмп“, е коментирал Хей и е добаил, че Доналд Тръмп разчита на нейните съвети и подкрепа, но е подчертал, че Мелания прави всичко това при закрити врати.

Той описва Мелания като "много затворена личност" и е посочил, че преди е била наранявана от служители и "приятели", които са писали книги за нея и са предали нейното доверие.

Стефани Уинстън Волкоф, бивш помощник на Мелания Тръмп, твърди, че съпругата на президента е замесена и е подкрепила усилията на Тръмп да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

"Мисля, че Мелания Тръмп е  призована няколко пъти като част от различни разследвания. Вярвам, че има доказателства, които показват, че тя е разбрала какво се случва“, е заявил Волкоф в подкаста "Lights On“.

От друга страна, публицистът Майк Улф обяви в книгата си "Огън и ярост", че Мелания е плакала в нощта, когато съпругът й е избран за президент на САЩ през 2016 г., заради влиянието, което това ще има върху личния й живот в Ню Йорк.

Мелания обаче отхвърли тези обвинения.

Близки сътрудници издават, че макар да изглежда, че прекарват много време разделени, Доналд Тръмп е много по-спокоен, когато жена му е наоколо.

В скорошно интервю за Fox News Мелания е заявила, че Доналд има нейната подкрепа в кампанията за преизбиране.

Проучванията на общественото мнение показват, че Тръмп е най-вероятно да бъде кандидатът на Републиканската партия за президент през 2024 г. и че в момента той е с близък резултат до Джо Байдън в подкрепата на избирателите.