В ранните сутрешни часове на деня руските сили за противовъздушна отбрана са свалили 11 дрона над Крим, впоследствие е обявено и затваряне на моста над Керченския проток, предава американският телевизионен канал CNN, като се позовава на данни от Министерството на отбраната в Москва.

"Хората на моста и в зоната за инспекция са помолени да запазят спокойствие и да следват инструкциите на служителите по сигурността на транспорта“, се казва в изявление на управлявания от Русия Информационен център за пътищата, публикувано в Telegram.

"На 14 септември около 05:30 часа московско време (съвпада с българското време) беше спрян опит на киевския режим за извършване на терористична атака с БпЛА от авиационен тип срещу обекти на територията на Руската федерация. Дежурните системи за ПВО унищожиха 11 безпилотни летателни апарата над територията на Република Крим“, се казва в съобщението на военното ведомство в Москва, цитирано от ТАСС.

Агенцията съобщава и за поредоца свалени дронове над територията на Брянска област в Русия. Първите два са регистрирани 10 минути след полунощ, като в следващите 45 минути системите за ПВО доклад за още два опита за атаки с БпЛА срещу областта.