Москва наистина е влязла в "определени контакти“ с представители на Запада малко преди ситуацията в Нагорни Карабах да ескалира, но не става въпрос за провеждането на преговори, както съобщи по-рано европейската редакция на изданието Politico. Това подчерта говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери, предава РИА Новости.

"Не точно така, както го описват. Има много неточности, много грешки в този материал...  Имаше определени контакти за Карабах, те естествено се състояха, но това не са преговорите, за които се пише там“, поясни Песков.

Позовавайки се на източници, по-рано през деня Politico съобщи, че официални лица от Русия, САЩ и ЕС са се срещнали в Истанбул на 17 септември, за да обсъдят разрешаването на ситуацията в Нагорни Карабах.

Според изданието САЩ са били представлявани от главния съветник на Държавния департамент за преговорите в Кавказ Луис Боно, ЕС - от специалния представител за Южен Кавказ Тойво Клаар, а Русия - от специалния представител на Министерството на външните работи за насърчаване на нормализирането на азербайджанско-арменските отношения Игор Ховаев.