Кремъл призова да се видят изявленията на руското министерство на отбраната, които изключват удари по мирни цели в Украйна, заяви пред репортери прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Журналисти зададоха на Песков въпрос за удара по детска болница в Киев.

"Призовавам ви да се ръководите от изявлението на Министерството на отбраната на Руската федерация, което категорично изключва да е имало атаки по граждански цели и в което се казва, че става дума за падане на противоракета. Както и по-рано, настояваме, че не нанасяме удари по граждански цели. Удари се нанасят по критична инфраструктура, военни цели, по един или друг начин... свързани с военния потенциал на режима“, заяви Песков.

По-рано руското министерство на отбраната обяви, че твърденията за умишлен руски удар по цивилни цели в Украйна не отговарят на истината, разрушенията са причинени от падането на украинска ракета за ПВО и това не е първият път, когато Киев се ангажира с такива провокации. Руското министерство на отбраната подчерта, че многобройните публикувани снимки и видеозаписи от Киев ясно потвърждават факта на унищожаване в резултат на падането на украинска ракета за противовъздушна отбрана, изстреляна от зенитно-ракетен комплекс в града.