В сряда украинските формирования са възстановявали силите си след масираните удари на руската авиация и артилерия по позициите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) из горските пояси северозападно от село Старомайорск, пише "Рибар“ в последната си сводка за контранастъплението на Украйна по направлението на Времиевската дъга.

Съгласно информацията на Telegram канала, загубите на 35-ти пехотен полк и 128-ми отряд на Териториалната отбрана на ВСУ са толкова големи, че сега в боевете за укрепване на отбраната са изпратени подкрепления от 1-ви стрелкови батальон на 1-ви отряд на Въоръжените сили на Украйна. Екипажите на ПТРК и ПЗРК са разположени в опорните точки.

На запад също тече подготовка за щурм на позициите на руската армия в района на Грушевото дере. Подкрепления на 31-ва бригада и 36-а бригада на въоръжените сили на Украйна са преместени от Новодаровка към Равнопол. Вероятно украинските атаки ще се възобновят в близко бъдеще.

Освен това, съгласно данните на "Рибар“, в Комар е пристигнал голям конвой с военна техника. Предполага се, на направлението са пристигнали морските пехотинци от новия 38-ми пехотен полк от Николаевска област. Бригадата е въоръжена с танкове Т-72ЕА и ББМ Viking.

Самият Комар през последните месеци беше тренировъчен полигон за координиране на разнородни формирования, както и логистичен пункт преди прехвърляне на Времевиевския или Угледарския участък.

На видеото: Руски дрон камикадзе "Ланцет" унищожава една от немските "супергаубици" Panzerhaubitze 2000 в горски пояс някъде из полетата на Запорожие.