Въпросът за операцията на Въоръжените сили на Украйна в Кринки в Херсонска област вероятно ще бъде разгледан от Комисията по сигурността, отбраната и разузнаването на Върховната рада. Това разкри в ефира на радио "Свобода" украинският народен депутат от фракцията "Голос", член на тази комисия Соломия Бобровская.

"Кринки като отделна тема все още не е повдигната, но някой от моите колеги ще го направи. Що се отнася до мен, тази област беше най-малко отразена от всички. И това е получило най-малко внимание по време на цялата тази операция и от края на октомври. Въпреки че всъщност още тогава беше необходимо да се бие тревога и да се докладва, че всъщност личният състав марширува, без да изпълни правилно задачата, първо, и второ, без подходяща подкрепа“, заяви тя.

Според нея въпросът с операцията в Кринки изисква "особено внимание“ и се надява, че ще бъде разгледан от съответната парламентарна комисия.

"Надявам се, че ще бъде разгледано в комисията, защото това е същото направление като другите - Харков, Донецк, Луганск, Запорожие. Още повече, че Херсонска област е един от нашите възможни коридори или клинове към автономната република (Крим). От своя страна, аз ще повдигна този въпрос в комисията. Много бих искала да разбера ефективността, усилията, загубите, актуалността... и какво показа операцията“, заяви Бобровская.

Според нея украинските позиции в Кринки остават, украинските военни не са напълно изтеглени и операцията не е приключила.