Няма супероръжие, което да реши изхода от войната в Украйна, макар "в момента да е много популярна темата за търсенето на универсална рецепта за победа“. Това подчерта майорът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и заместник-командир на Трета отделна десантно-щурмова бригада (създадена чрез сливане на подразделенията на ССО "Азов“ от бивши ветерани от едноименния батальон) Максим Жорин, съобщава УНИАН.

Жорин припомни, че по-рано за "супероръжие“ е сочен изтребителят F-16, а сега за такива се възприемат западните ракети с голям обсег.

"Още веднъж искам да подчертая: няма супероръжие, което да реши всичко, има просто съвременни оръжия, които, взето заедно, ще помогнат за постигане на добри резултати“, поясни заместник-командирът на "Азов“.

Жорин смята, че висококачествените съвременни оръжия влияят на руснаците и на колко трудно е за ВСУ да се бият с тях.

"Самолетите, ракетите, противотанковите оръжия и артилерията влияят на хода на събитията и ни помагат. Но на нито едно оръжие не могат да се приписват изключителни магически свойства. Само украинците могат да решат всичко и да сложат край на войната – с или без далекобойни ракети. В тежка и дълга борба“, обобщи майорът от ВСУ.